MVO
MVO Spectro is als producent van professionele reinigingsmiddelen veel bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) om zo een solide basis te creëren voor de toekomst. Duurzaamheid bij Spectro onderscheiden wij altijd op twee niveaus: bedrijfsniveau en productniveau.Bedrijfsniveau
Wij zijn continue bezig alle processen binnen ons bedrijf te optimaliseren op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij aan zaken zoals water- & energiebesparing, recycling, veiligheid voor personeel, afvalscheiding en -vermindering. Dit wordt onafhankelijk getoetst in ons zorgsysteem het Charter for Sustainable Cleaning. Spectro is bovendien als familiebedrijf nauw betrokken bij haar omgeving en markt.

Productniveau
Wij zijn steeds bezig onze reinigingsmiddelen en -concepten te optimaliseren op het gebied van milieubelasting, veiligheid en kostenbesparing. Bijvoorbeeld door het nog verder concentreren van producten en certificeringen zoals het Europees Ecolabel, maar ook door het ontwikkelen en leveren van doseersystemen en trainingen voor eindgebruikers en distributeurs. Mooie voorbeelden hiervan zijn onze concepten.

MVO Rapportage
Spectro neemt MVO zeer serieus, daarom stellen wij ieder jaar harde MVO doelstellingen. De doelstellingen en scores zijn terug te lezen in onze MVO rapportages:
Download MVO Rapportage 2014-2015
Download MVO Rapportage 2013-2014
Download MVO Rapportage 2012-2013

Overige certificaten
Certificaat Duurzame Energie Spectro
GasNeutraal certificaat Spectro