.
Met de uitbraak van het Coronavirus is het voor carwash-ondernemers extra belangrijk om aandacht te besteden aan zowel persoonlijke als omgevingshygiëne. Spectro is producent van reinigings- en desinfectiemiddelen voor professioneel gebruik en beschikt over veel kennis van deze materie. Daarom helpen wij bedrijfseigenaren van truckwashes en wasstraten om zo goed mogelijk op deze crisis te anticiperen. Hieronder vindt u drie tips voor de reiniging en desinfectie van wasgelegenheden.

Handen wassen

1. Hand hygiëne
COVID-19 kan eenvoudig door direct contact met de handen verspreid worden. Daarom moet bijvoorbeeld het geven van een hand vermeden worden. Daarnaast is het belangrijk dat handcontactpunten zoals (trap)leuningen en deurklinken zo min mogelijk aangeraakt worden. Desinfecteer de handen alleen wanneer nodig en als er geen water, handzeep en wasbak voor handen is. Zorg ervoor dat de handen schoon zijn en gebruik een handdesinfectiemiddel dat wettelijk toegelaten is voor (corona)virussen (zoals Ethades+). Wrijf de handen minimaal 60 seconden.

2. Oppervlakte hygiëne
In normale omstandigheden is reinigen met een geschikt reinigingsmiddel en -materiaal voldoende voor een truckwash of wasgelegenheid. Echter omdat COVID-19 ook via oppervlaktes verspreid kan worden, is extra desinfectie van handcontactoppervlaktes noodzakelijk. Denk hierbij onder meer aan pinautomaten, stofzuigers en schakelaars hiervan, hogedruk pistolen, deurklinken, lichtknoppen en bedieningspanelen.

3. Oppervlaktes desinfecteren
De meeste desinfectiemiddelen mogen uitsluitend op schone oppervlaktes gebruikt worden. Maak dus indien nodig eerst schoon met een geschikt reinigingsmiddel of reinigingsmateriaal. Schakel elektronische apparatuur uit. Gebruik uitsluitend desinfectiemiddelen die wettelijk toegelaten zijn voor bestrijding van (corona)virussen. Zorg voor de juiste dosering, breng het product aan en laat het inwerken conform het gebruiksvoorschrift, dat kan een tot vijftien minuten zijn. Dus wrijf niet direct weg! Sommige desinfectiemiddelen moeten nagespoeld worden, andere (zoals Ethades) hoeven enkel aan de lucht te drogen.

Advies op maat
Wilt u een specifiek advies op maat voor uw situatie? Neem dan contact met ons op. Eén van onze specialisten zal, op dit moment op afstand, u voorzien van een advies op maat met bijhorende producten.

Meer informatie:
Hygiene maatregelen Coronavirus & beschikbaarheid
NVZ Publicatie Handdesinfectie – Zo doe je dat.
NVZ Publicatie Hygiëne rondom coronavirus.