De schop is in de grond: met de start van 2021 gaat ook Spectro knallend het nieuwe jaar in met de bouw van een gloednieuw magazijn. 1750 vierkante meters beloven meer ruimte, meer mogelijkheden en meer Next Generation Cleaning Solutions.

LEES OOK: Spectro introduceert MiBC®

2020 was een bewogen jaar: de COVID-19 uitbraak had wereldwijde impact en zorgde voor een immense stijging van de vraag naar desinfectiemiddelen. Met een ruim aanbod weet Spectro hier al een jaar lang haar steentje in bij te dragen, onder andere door verkoop aan vitale beroepen prioriteit te geven. Door deze extra vraag naar producten duurde het natuurlijk niet lang voordat er tegen een ruimtetekort werd aangelopen.

Een nieuw magazijn kon dan ook niet uitblijven: een samenwerking met bouwbedrijf Erp-Dollevoet dat 1750 vierkante meters aan oppervlakte en een hoogte van 9,5 meter zal opleveren. Inmiddels is de bouw officieel van start en kijken Laurens, Alissa en Quintus Metternich ernaar uit om het innovatieve karakter van Spectro verder uit te breiden.

“De plannen voor een nieuw magazijn lagen er al in 2019, maar door het verloop van 2020 is alles echt in een stroomversnelling gegaan. Hygiëne is belangrijker dan ooit, en dat besef is er gelukkig nu. Met Spectro proberen we hier zo snel mogelijk op in te spelen, om iedereen te kunnen voorzien van de juiste desinfectiemiddelen.”

Nieuwe Spectro magazijn al snel operationeel

Van lang wachten op het nieuwe magazijn is er geen sprake: naar verwachting zal het in april namelijk al volledig operationeel zijn. En daar houdt het bouwen niet op, aangezien het bedrijf druk in gesprek is met architecten om het Spectro Technology Center te realiseren. Hier zullen er in de toekomst nóg meer innovatieve stappen genomen kunnen worden richting Next Generation Cleaning Solutions.

LEES OOK: Adviezen coronavirus & beschikbaarheid