Gedifferentieerd handhavingsbeleid: Ethades

Gedifferentieerd handhavingsbeleid: Ethades

Vanaf 15 september 2009 is het gedifferentieerd handhavingsbeleid van Biocides ingegaan. In Nederland worden tal van biociden gebruikt zonder een wettelijk vereiste toelating van het Ctgb (College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden). Met het gedifferentieerd handhavingsbeleid gaat het ministerie van VROM hier paal en perk aan stellen.

Gevolgen
Dit heeft ook voor onze producten gevolgen. Voorheen werden producten die de huid desinfecteerde geclassificeerd volgens de Europese Cosmetica richtlijn. Met de komst van het gedifferentieerd handhavingsbeleid van Biociden vallen deze nu onder de Biocidenrichtlijn. Producten met secundaire claims zoals Handzepen met antibacteriële toevoeging hoeven echter niet aangemeld te worden. Het VWA heeft aangekondigd streng te gaan controleren op deze producten.
Ethades
Spectro heeft besloten het product Ethades aan te melden bij het Ctgb. Ethades is een multifunctioneel product geschikt voor het desinfecteren van de huid en kleine oppervlaktes. Ethades is op basis van de zuiverste ethanol (70%) en droogt streeploos op. Het product is beschikbaar in zowel dunne, spraybare vorm als in dikke, gel vorm.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over het gedifferentieerd handhavingsbeleid van Biociden? Of bent u geïnteresseerd in één van deze producten? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Interessante producten naar aanleiding van dit artikel:
Handdesinfectant
Handzeep (Anti Bacteriële werking)
Handalcohol
Ethades

Meer informatie over Biocides: Ctgb