Oude naam van stal gehaald: Farmquat

Desinfectiemiddelen voor de veterinaire sector zijn zeer krachtig door de hoge vuilgraad in dierverblijfruimtes en de ernstige gevolgen bij dierziektes. Zo wordt er veel (giftige) formaldehyde toegepast maar de toekomst hiervan is onzeker.

Farmquat

Mens- en diervriendelijker
Speciaal voor deze toepassing hebben wij een nieuw mens- en diervriendelijker product ontwikkeld. Daarvoor hebben wij een oude merknaam van stal gehaald: Farmquat. Dit formaldehyde- en glutaaraldehydevrije product op basis van onder andere Quaternaire ammonium verbindingen is in Nederland wettelijk toegelaten voor toepassing in dierenverblijfplaatsen (PT3). Daarnaast mag het toegepast worden op hardnekkige bacterien, gisten en schimmels in de gezondheidszorg (PT2) en voedselverwerkende industrie (PT4).

Historische productnaam: Farmquat
De naam kent zijn oorsprong in de jaren 60 toen het een van de meest verkochte producten was van Metternich Chemie. Inmiddels staat de derde generatie van de familie Metternich aan het roer van Spectro.

Geinteresseerd?
Neem dan contact met ons op en we nemen graag met u de mogelijkheden door, ook voor private label en afgeleide toelating.